Veelgestelde vragen

Vragen over educatieve dagprogramma's

Ja, wij bieden steeds een programma op maat.


Zowel de rondleiding als het simulatiespel worden aangepast aan het niveau van de groep. Ook cursisten uit de basiseducatie, de CVO's of andere volwassenengroepen ontvangen we graag.


Studenten uit de lerarenopleiding bieden we een aangepaste vormingsdag aan.


 

Jazeker. Wij sturen u voor uw bezoek de brochure 'Kom in de stemming' (INTERNE LINK-kan nog niet uitgevoerd worden want de brochure staat nog niet op nieuwe website)  toe. In de brochure vindt u heel wat tips om in de klas te werken voor en na uw bezoek aan het Vlaams Parlement.

Om te reserveren belt u met Katrien Brebels op 02 552 40 47.  Zij bespreekt samen met u de dagindeling en hoe het bezoek aangepast kan worden aan het niveau van de leerlingen.

Maximum 100 leerlingen kunnen op hetzelfde moment een dagprogramma volgen.  De leerlingen worden in groepen van maximum 25 leerlingen verdeeld.  Wilt u met meer dan 100 leerlingen komen, dan kunnen we afspreken de groep over meerdere dagen te verdelen.

Elke weekdag en op zaterdag kunt u met leerlingen en cursisten een rondleiding in het Vlaams Parlement krijgen.

Tijdens de rondleiding krijgt u een uitgebreide uitleg over de werking en de rol van het Vlaams Parlement. Ook de architectuur van het gebouw en de geïntegreerde Vlaamse hedendaagse kunst komen uitgebreid aan bod. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgerond met een drankje, aangeboden door het Vlaams Parlement.

Praktisch :

Als u een rondleiding wilt vastleggen, belt u eerst met Robbie Kintaert op het nummer 02 552 46 11. Houd er wel rekening mee dat u elk bezoek minstens drie maanden vooraf moet aanvragen: jaarlijks komen er ruim 30.000 geïnteresseerden, zodat we uw bezoek enige tijd vooraf moeten kunnen plannen. Een rondleiding start en eindigt in het bezoekerscentrum 'De Loketten', IJzerenkruisstraat 99 te 1000 Brussel.

Kijk ook eens naar het volledige dagprogramma met simulatiespel en nabespreking!

Tip: combineer een bezoek aan het Vlaams Parlement met een stadswandeling door de statige vrijheidswijk.

Vragen over educatief lesmateriaal

Neen, het Vlaams Parlement verstuurt portvrij.

U kunt tot zeven werkdagen na de levering afzien van de aankoop van het educatief materiaal en het ons terugzenden.

De politieke wereld verandert snel.  Daarom bestaat ons gedrukte lesmateriaal zoveel mogelijk uit mappen met losbladige bladzijden. Zo kunnen we gecorrigeerde pagina's snel vervangen.  U kunt de gecorrigeerde pagina's bij De Kracht van je Stem aanvragen.

We verkopen het educatieve materiaal heel goedkoop, zodat zoveel mogelijk leerlingen en leraren er gebruik van kunnen maken. Maar gratis is het niet, omdat het jammer zou zijn als er materiaal wordt besteld dat uiteindelijk in de vuilnisbak belandt. Het spel 'G4' is duurder omdat de productiekosten van dit spel hoger zijn.

U kunt bestellen via een bestelbon. Bel (02 552 45 34) of mail (Chris.Rogghe@vlaamsparlement.be of dekrachtvanjestem@vlaamsparlement.be) ons voor alle gegevens op de bestelbon.

We versturen uw bestelling per post, ten laatste één week na het plaatsen van de bestelling. Grote bestellingen worden in grote omslagen of kartonnen dozen verstuurd.
Het kan dus zijn dat u - indien u niet thuis bent op de dag van de levering - de bestelling moet afhalen in een postkantoor. Om dat te vermijden kunt u bij grote bestellingen het adres van uw school opgeven als leveringsadres.

Enkele weken nadat u de bestelling hebt ontvangen, sturen we u een vordering tot betaling.

Door de instructies te volgen op deze website, op de pagina's met het educatief materiaal.  U kunt ook telefonisch of per mail (chris.rogghe@vlaamsparlement.be of dekrachtvanjestem@vlaamsparlement.be) contact opnemen. 

Ons lesmateriaal is in principe geschikt vanaf de 3de graad basisonderwijs. Voor jongere kinderen zouden we het echter niet echt aanraden.

Gebruik van beeldmateriaal of lesmateriaal kopiëren en herwerken in een eigen cursus mag, maar gelieve wel steeds de bron te vermelden.


 

Vragen over vormingen

We organiseren jaarlijks een open lerarendag in het Vlaams Parlement.  De lerarendag wordt altijd aangekondigd in Klasse voor Leraren en de nieuwsbrief Lerarendirect. We organiseren ook vormingsdagen voor studenten in de lerarenopleiding en ten slotte organiseren we een intensieve stage voor docenten in de lerarenopleiding.

Wij bieden vormingen gratis aan.

Andere vragen

Ik ben op zoek naar informatie die ik niet meteen terugvind in jullie materiaal. Kunnen jullie me helpen? Wordt jullie materiaal regelmatig up to date gehouden?

Wij streven er naar ons materiaal up to date te houden maar mocht u toch iets niet terugvinden of opmerken, laat het ons gerust weten.

Mail ons uw concrete vraag en wij helpen u verder.

Neem ook zeker een kijkje in de rubriek 'actueel'.

faq image 1 faq image 2 faq image 3