Op bezoek

Hoe maak je leerlingen of cursisten wegwijs in de politiek? Hoe breng je hen de spelregels bij van onze democratie? Kom met jouw school of klas naar het Vlaams Parlement!

In het Bezoekerscentrum kun je een boeiende leer- en beleeftentoonstelling bezoeken. Die kun je combineren met een bezoek aan de Koepelzaal van het Vlaams Parlement of met een rondleiding.

Of je kunt in de schoenen van een volksvertegenwoordiger staan tijdens een dagprogramma en volksvertegenwoordigers ontmoeten in een dialoogklas

Wij hebben geen online inschrijvingsformulier, omdat we voor elk programma met de leraar afspraken maken over de inhoud van het programma, de voorbereiding in de klas en speciale wensen of noden.

Je kunt telefonisch reserveren. Bel met Katrien Brebels voor een dagprogramma of een dialoogklas op 02 552 40 47 of met de dienst rondleidingen op 02 552 46 11.

Aansluitend bij een bezoek aan het Vlaams Parlement, kun je de rijke en tot de verbeelding sprekende geschiedenis van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwwijk ontdekken. Schrijver en Brusselkenner Eric Min schreef een literaire en artistieke wandeling door deze boeiende wijk. Download hier de brochure "Op stap tussen tekens" of neem ze mee wanneer je in het Vlaams Parlement bent.

Kies je programma:

Bezoekerscentrum Dagprogramma's

Dialoogklassen