Dagprogramma's

leerlingen in het Vlaams Parlement

Een dag in het Vlaams Parlement. Wegwijs raken in de politiek. De spelregels van onze democratie zelf ervaren. In de rol van volksvertegenwoordiger kruipen tijdens een 'commissievergadering'. Of als gemeenteraadslid het beleid van de gemeente mee vorm geven.

Wij organiseren dagprogramma's op maandag, woensdag en vrijdag voor:

  • Leerlingen van de derde graad basisonderwijs (volzet voor schooljaar 2018-2019)
  • Leerlingen van het secundair onderwijs, beginnend met de derde graad
  • Cursisten van het volwassenenonderwijs en de volwassenenvorming

Het programma

 
Kijk op de kalender naar de vrije dagen. Op woensdag wonen we ook de plenaire vergadering bij.

Opgelet! Een beschikbare dag op onze kalender wil niet automatisch zeggen dat u op die dag zeker met uw klas op bezoek kunt komen. Sommige dagen zijn voorbehouden voor specifieke doelgroepen.

 

Praktisch
We stemmen het programma zo goed mogelijk af op uw leerlingen. Daarom kunt u alleen telefonisch inschrijven. Neem contact op met Katrien Brebels op het nummer 02 552 40 47. Op de eerste schooldag na de paasvakantie starten we met de inschrijven voor het volgende schooljaar. De dagprogramma's zijn snel volgeboekt, wacht dus niet te lang om ons te contacteren!
Dit zegt een leerkracht: Een leraar van 6 Humane Wetenschappen, Deinze: "Deelnemen aan het educatieve dagprogramma is een unieke ervaring. Leerlingen die op school moeilijk meewerken, deden wel heel goed mee. De leerlingen komen los van hun remmingen op school."
Het dagprogramma behaalt een score van: 9/10