Dagprogramma's

leerlingen in het Vlaams Parlement

Belangrijk bericht:   

Door de corona-maatregelen plannen we de inschrijvingen voor een dagprogramma in het schooljaar 20-21 op 2 juni 2020.  U kunt ons dus op dinsdag 2 juni vanaf 8u bereiken op 02 552 40 47.We hopen dat iedereen dan weer veilig groepsactiviteiten kan plannen voor het volgende schooljaar.   

Een dag in het Vlaams Parlement. Wegwijs raken in de politiek. De spelregels van onze democratie zelf ervaren. In de rol van volksvertegenwoordiger kruipen tijdens een 'commissievergadering'. Of als gemeenteraadslid het beleid van de gemeente mee vorm geven.

Wij organiseren dagprogramma's op maandag, woensdag en vrijdag voor:

  • Leerlingen van de derde graad basisonderwijs (volzet voor schooljaar 2018-2019)
  • Leerlingen van het secundair onderwijs, beginnend met de derde graad
  • Cursisten van het volwassenenonderwijs en de volwassenenvorming

Het programma

 
 

 

 

Praktisch
Belangrijk voor alle leraren! Door de corona-maatregelen plannen we de inschrijvingen voor een dagprogramma in het schooljaar 20-21 op 2 juni 2020. U kunt ons dus op dinsdag 2 juni vanaf 8u bereiken op 02 552 40 47. We hopen dat iedereen dan weer veilig groepsactiviteiten kan plannen voor het volgende schooljaar.
Dit zegt een leerkracht: Een leraar van 6 Humane Wetenschappen, Deinze: "Deelnemen aan het educatieve dagprogramma is een unieke ervaring. Leerlingen die op school moeilijk meewerken, deden wel heel goed mee. De leerlingen komen los van hun remmingen op school."
Het dagprogramma behaalt een score van: 9/10