Basisonderwijs (3e graad): lesmap voor leraren en leerlingen

Terug naar overzicht

Geschikt voor:
basisonderwijs
Vorm:
lesmateriaal
Dit lesmateriaal is:
Downloadbaar, Bestelbaar
Omschrijving

In deze map leggen we de nadruk op het verwerven van vaardigheden en attitudes die de basis zijn voor een democratische levenshouding.

Module 1: verbondenheid is het uitgangspunt van deze module. Samen kunnen we meer dan alleen, maar dan moeten er afspraken gemaakt worden. Aan afspraken worden er rechten en plichten verbonden. De rechten van het kind zijn de achterliggende kennisinhoud van deze module. 

Module 2: geeft inhoud aan de begrippen democratie en dictatuur. Aan de hand van een verhaal en een toneeltje ondervinden de leerlingen wat de begrippen inhouden.

Module 3: gaat in op inspraak en participatie. Door te kijken naar de eigen leefwereld, de klas en de school, leren de leerlingen dat participeren betekent dat je de democratische regels moet respecteren. Tot slot geeft deze module een handleiding om een leerlingenparlement te organiseren.

Module 4: kijkt vooral naar de overheid. Aan de hand van een maatschappelijk gegeven - afval en milieu - leren de leerlingen hoe besluitvorming gebeurt en welke instellingen van de gemeente tot de Vlaamse overheid, daarin een rol spelen.

Het aanbod is erg gevarieerd: er wordt gewerkt met behendigheidsopdrachten, pictogrammen, een enquête, interviews, een verhaal, een rollenspel en vier groeiposters. De groeiposters kunt u apart bestellen.

Info

Publicatiejaar:
2014
Bladzijden:
138
Wat vinden anderen ervan?
Average: 3.8 (5 stemmen)

Bestel: 6.2 EUR

Voeg dit toe aan mijn winkelmandje