Doedoos 'G4' (gemeente)

Terug naar overzicht

Geschikt voor:
basisonderwijs, secundair onderwijs, Buso, Dbso, volwassenenonderwijs, alle leerkrachten
Vorm:
spelmateriaal
Dit lesmateriaal is:
Bestelbaar
Omschrijving

De leerlingen 'spelen' een gemeenteraad. Ze zetelen in vier fictieve partijen, die elk proberen hun stempel te drukken op het beleid van de gemeente. Ze worden geconfronteerd met een aantal problemen in de gemeente waarop ze in overeenstemming met hun partijprogramma moeten reageren. De besluiten van de gemeenteraad worden zichtbaar gemaakt op de speelplattegrond.

Al spelend worden de leerlingen beter vertrouwd met de bevoegdheden van een gemeente. Ze oefenen allerlei communicatieve vaardigheden en democratische attitudes : luisteren naar elkaar, samen een oplossing uitwerken, argumenteren, respect opbrengen voor elkaars mening enz.

'G4' werd gerealiseerd in samenwerking met De Aanstokerij (aanstokerij.be). De doos bevat een handleiding, figuurtjes in de kleuren van de partijen, delen van een stadsplattegrond, kaartjes met gebouwen of stadselementen, kaarten met kennisvragen, programmapunten en probleemsituaties. De tekeningen zijn van Brecht Evens. 'G4' kan gespeeld worden in een gewone en in een gemakkelijke versie. Reeds geschikt vanaf de derde graad basisonderwijs.

 

Info

Publicatiejaar:
2012
Wat vinden anderen ervan?
Average: 5 (2 stemmen)

Bestel: 35 EUR

Voeg dit toe aan mijn winkelmandje